2012-11-10

Come, show us

Come show us your smile
Het is wat vreemd van hier het gerommel vanuit Nederland te vernemen over de nieuwste "Pluk ze" actie die uit 1 van de zes hoeden van de Bono is getoverd. Grappig en treurig tegelijk om te zien hoe de pers een fanatiek versnellende rol speelt in het hele proces. Van verslaggever vanuit een bepaalde visie is ze nu helemaal verworden tot actief meespeler. Dat gaat van op eigen initiatief actief meedenken met de sportmarketing via het wippen van de Ajax-directie en het opblazen van een feestje in Haren tot het meebesturen van het land.

Ze moeten waarschijnlijk wel, want niemand is meer geinteresseerd in "gewoon nieuws". Dat is er.
Om interessant te blijven in deze steeds harder lopende tijd moet er iedere dag iets gebeuren, want anders zappen de klanten weg. Het was waarschijnlijk altijd al zo, maar nu lijkt echt helemaal niemand er meer moeite mee te hebben dat het nieuws gemaakt wordt. Ook de VK is vol om en doet hard mee vanwege de kijkcijfers. De BBC heeft Newsnight even platgelegd vanwege een uitglijdertje "in the heat of the night".


Je zal maar in Haren wonen met zo'n suffe politiechef in de buurt en de landelijke media gaan volledig los om niets, echt helemaal niets. Je zal maar onterecht als pedofiel weggezet worden door een journalistje dat vandaag nog niet gescoord heeft. Als Twitter echter bijna te langzaam wordt, dan is alle kwaliteit reeds lang verdwenen.
Het jammere is misschien dat het er niet op lijkt dat men zich hier enige rekenschap van geeft, om nog maar een kilometer uit de buurt te blijven van het woord "verantwoording afleggen". Ook hier is het veel te leuk om niet alleen aan de zijlijn te staan, maar actief mee te doen. Ook hier schuilt het gevaar van  "voetjes van de grond" als de hoed die wordt opgezet iets te groot blijkt.


vlug dan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten