2012-02-27

Vrienden maken


Dat lukt niet altijd als je anderen door zo'n stuk glas bekijkt.
Zeker niet zolang men door "de maatschappij" gewoon knalhard wordt afgerekend op allerlei "onvolkomenheden", volgens welke norm dan ook.
Beter de schone schijn op te houden.

2012-02-26

en nog een restje pong





Shi Qi

Enige tijd geen volleybal, dan is dat een goed moment om eens wat anders te proberen. Zal je zien dat er dan niet zoveel is, maar als je een beetje verder zoekt is er altijd wel wat te vinden. 40 min. in de auto voor Bundesliga Ping Pong. Foto's maken, natuurlijk meneer, komt u binnen.

Vloek-ende-tier omdat het in het begin natuurlijk helemaal niet wilde lukken met die snelle sport met dat kleine balletje. Maar goed, gewoon volhouden en dan lukt het op een gegeven moment wel. Bij bovengenoemde dame begon het redelijk te lukken. Die zal dan wel makkelijk te pakken zijn voor de "standaardfoto's", maar daar kan ik verder niet echt van wakker liggen. Ik ben tevreden.






2012-02-21

Koevis


Laat ik het beestje platweg maar zo noemen. De Duitsers noemen het "Kuhfisch", de Angelsaksen gebruiken "cow fish". Wij Nederlanders doen dat kennelijk niet, eigenwijs dat we zijn. In onze taal kom ik zo snel alleen maar "Lactoria cornuta" tegen. Hebben wij weer.
Ik kan me er echter ook wel een beetje in vinden. Vraag mij niet hoe je in dit beestje iets van een koe ziet. Dan moet je de nuchtere wetenschap toch wel voor een stevig delirium hebben ingeruild.

Daar stond ik dan voor lul in het donkere aquarium met mij telezoom + 1.4 extender erop. Beetje overkill, maar te lui om de hele tijd te wisselen. Aquariumfoto's zijn toch bijna altijd naatje-poep vanwege het dikke vieze glas. Heb dus geen enkele moeite gedaan en maar een paar plaatjes geklikt.
Hier had ik dan kennelijk een keertje mazzel.

2012-02-20

Waar een chinees een erectie van krijgt



Ergens heb ik het idee dat de vorm van de hoorn(en) ook iets over karakter en gedrag van de eigenaar verklappen kan. Die tweede viool is toch wel een beetje verrassend. Wat we hier zien lijkt me ook meer cultuur dan natuur.
En het geeft aan dat er niet zoveel chinezen in de buurt zijn.

2012-02-19

Het pauze bandje

"The Band, Let's put the band back together"
Eindelijk eens goede swingende muziek in de hal.







Maar dan laten ze gewoon de TL-balken aan, omdat elders in de hal de leukste carnavals-outfit verkozen moet worden (dat heerst hier nogal, kamerbreed). Dat is dan weer een beetje jammer. Met "licht uit, spot aan" had ik hier toch graag wat fraaiers van willen maken.
(Ik zat al in m'n eentje laag op m'n knietjes midden in de hal en dat is voor mijn doen al heel wat. Commentaar van enkele andere sportfotografen "we zijn hier om volleybalplaatjes te schieten, ja"...)

2012-02-13

Shop till you drop


Had ik eigenlijk eerder moeten doen, maar goed. Door alleen met de curves van licht en donker te klooien kun je zowel het idee van reflectie behouden als die typische blauwe lampen binnen naar voren brengen. Leuk, weer wat geleerd.



"Wat een onzin zo'n filter, ik heb nog nooit last gehad van Moiré" zei recentelijk iemand bij discussies over de nieuwe Nikon D800 camera met 36Mp (ongezien natuurlijk, dat spreekt vanzelf).
Ik dus wel, dit weekeind nog.
En dat terwijl mijn D7000 dezelfde pixelgrootte schijnt te hebben als de D800. Ik schoot ook nog eens zonder statief en het resultaat was spatscherp. Je vraagt je af hoe het mogelijk is...

2012-02-12

Weer Das Buro, maar nu in de breedte

Klikken op een foto geeft een grotere aan elkaar geplakte versie (50% grootte, 60% kwaliteit)

Het katteruggetje is het gevolg van mijn onbeholpenheid met de techniek.

Nr. 2

Nr. 1

Das Buro







2012-02-10

Donker geworstel


'tis verdomme net modellenfotografie.
Waar ik altijd een beetje kromme tenen bij krijg. Van die lui die alleen maar komen bij damesvolleybal, dameshockey, damestennis etc..
Shit happens, maar deze heb ik niet gepubliceerd.